Over ons

Welkom bij triathlonvereniging Trihalis!

Deze vereniging is voortgekomen uit de triathlonafdeling van TZC Vahalis, welke al ruim 25 jaar actief was. Trihalis is een vereniging voor iedereen: zowel de recreant als de wedstrijdatleet. De vereniging kent atleten met allerlei verschillende achtergronden, maar met één gemene deler: passie voor de sport.

Trihalis is de vereniging voor iedereen met triatlon aspiraties in de regio Tiel/Culemborg/West Betuwe/Buren. Natuurlijk is triatlon een sport bestaande uit drie onderdelen; zwemmen, fietsen en lopen. En hoewel we die combinatie toch als één sport beschouwen, kun je er bij ons natuurlijk altijd voor kiezen om slechts één of twee onderdelen te trainen. Sterker nog, er zijn vele van de ongeveer 120 leden die hier voor kiezen.

 

Bekijk hier de privacyverklaring van Trihalis

Bekijk hier het huishoudelijke regelement van Trihalis

Wedstrijden en teamcompetitie

TEAMCOMPETITIE

De afgelopen zeven jaar is de teamcompetitie een steeds prominentere rol gaan spelen. In 2021 komt Trihalis in zes verschillende divisies uit. Bij de dames starten we in de Tweede en Derde Divisie en bij de heren in de Eredivisie, Tweede, Derde en Vierde Divisie.

Naast het sociale aspect van het sporten in een team, is het competitieve karakter van de teamcompetitie een leuke toevoeging aan een van oorsprong puur individuele sport. Voor Trihalis is het ook een goede manier om zich naar buiten toe te presenteren en onze sponsoren de aandacht te laten krijgen die zij verdienen. De teamcompetitie loop van eind april tot half september en bestaat uit vijf wedstrijden per divisie. De NTB bepaalt het wedstrijdschema en de locaties en format van deze wedstrijden. Deze kan afwijken van een reguliere triathlon (Team sprint, relay etc).

WEDSTRIJDEN

Je kan deelnemen aan wedstrijden in binnen- en buitenland, vrijwel het hele jaar door. Op mijn.triathlonbond.nl vind je een kalender met de Nederlandse NTB wedstrijden. Vaak kun je jezelf ook inschrijven via dit platform. Sommige wedstrijden werken niet met de NTB site, maar via inschrijvingen.nl. De  wedstrijden worden vaak wel gehouden onder auspiciën van de NTB, dus ook hier heb je een licentie nodig. Tot slot zijn er nog wedstrijden die de inschrijving in eigen beheer hebben. Denk hierbij aan kleinere lokale wedstrijden, maar bijvoorbeeld ook de grote wedstrijden van Ironman en Challenge. Ook hier niet de licentie vergeten.

Daarnaast is er binnen Trihalis een clubkampioenschap. Je strijdt om de eer binnen de vereniging.
Dit geeft ieder jaar weer een zeer prettige ‘strijd’ tussen de leden in de categorieën:

heren jong (<40)
heren 40+
heren 50+

dames jong (<50)
dames 50+

De grenzen van de categorieën kunnen over de jaren variëren en ieder jaar worden de wedstrijden die meetellen en de data waarop deze plaatsvinden aan het begin van het seizoen bekend gemaakt. Dit kunnen allerlei wedstrijden zijn, maar klassiekers als de Triathlon Beesd, Triathlon Deil, John & Heleen Classic en de 100m van Bas staan altijd op de kalender. Hoewel de wedstrijden laagdrempelig zijn, kan je er ook een serieuze wedstrijd van maken. Iedere wedstrijd worden punten verdeeld en als vrijwilliger krijg je maximale punten (een beperkt aantal keer). Op deze manier ontstaat er een mooie en vooral leuke onderlinge strijd. Kun je een keer niet, geen man overboord: de volgende wedstrijd zwem, fiets of loop je gewoon wat harder!